Tjedni tečaj na jedrilici

20.12.2022.

Tjedni tečaj na jedrilici

Marina Punat/ Krk – Salona 45

Tečaj je namijenjen osobama koje preferiraju brzo i intenzivno usvajanje vještina. U samo sedam dana provedenih jedreći na jedrilicama različitih veličina i performansi steći ćete obilje znanja iz jedrenja. Garantiramo vam zabavan tjedan i dubok zaron u svijet jedrenja.

 • 7 dana jedrenja
 • Osnovne značajke i teminologija u jedriličarstvu
 • Upoznavanje s jedrilicom
 • Osnove sigurnosti na moru
 • Osnove jedrenja, ruža vjetrova
 • Jedrenje u zadanom kursu
 • Okret u vjetar / okret niz vjetar
 • Osnove meteorologije
 • Osnove navigacije
 • Mornarske čvorove
 • Odabir rute i navigacija u odnosu na prognozu, stanje vjetrova i meteorološka ograničenja

Praktična znanja:

Držanje brodske straže
Brodska kuhinja
Uplovljavanje i isplovljavanje iz luka/marina
Sidrenje – odabir prave pozicije i izvođenje sidrenja
Krmeno, proveno i bočno pristajanje
Izbjegavanje sudara
Sigurnost na moru – manevar čovjek u moru
Postupak skippera u havariji
Noćna navigacija
Non-stop jedrenje

Moguće organiziranje polaganja za voditelja brodove B kategorije.

U ovom 7-dnevnom tečaju 4 dana baza nam je mjesto Punat i arhipelag Kvarnerića, a smještaj je na jedrilici u kabini za dvoje. U slobodnom vremenu dostupni su vam naši bicikli i SUP-ovi, a u sklopu Marine Punat nalazi se i novootvoreni SPA s bazenom za opuštanje i uživanje.

Tri dana smo u navigaciji na jedrilici u arhipelagu Sjevernog Jadrana (Krk,Cres Rab,Losinj,Ilovik) i dnevno prelazimo 30ak milja što čini tečaj idealnim za skupljanje milja potrebnih za razne certifikate i stjecanje prakticnog iskustva pod jedrima. Tečaj je koncipiran tako da svaki polaznik savlada sve pozicije na brodu – skiper, trimanje glavnog jedra, genove i floka, rad s gennakerom, sidrenje, pristajanje.

Na tečaju se jedri u većini vremenskih uvjeta i stječu različita iskustva navigacije te se otvaraju se vrata offshore jedrenja.

U tri dana tečaja uključena je jedna noć pod jedrima, posada je podjeljena u gvardije od 4 sata i svaki polaznik prolazi sve brodske dužnosti ključne za uspješno i sigurno navigacijsko jedrenje. Jedrenje pod zvijezdama ima svoju car i posebnost koja se ne da opisati.

Model broda na kojem se tečaj odvija Salona 45

Broj kabina: 4, broj WC-a: 2,  broj osoba: 9. Brod posjeduje standardnu charter opremu koja uključuje autopilot, električno sidreno vitlo, bimini tendu, sprayhood, GPS ploter, dubinomjer, instrumente za mjerenje brzine i smjera vjetra te kretanja plovila, pomoćni čamac, WiFi.

Slike i karakteristike broda

hr  hr

hr hr

Cijene i termini:
1 osoba/1 kabina - 1400 € po osobi
2 osobe/1 kabina - 850 € po osobi

Cijena uključuje: smještaj, instruktor, gorivo, boravišna pristojba
Cijena ne uključuje: prehranu

Termini:

29.04.2023 - 06.05.2023
13.05.2023 - 20.05.2023
27.05.2023 - 03.06.2023
03.06.2023 - 10.06.2023
01.07.2023 - 08.07.2023

Instruktor

Instruktor: Marko Srdoč rođen 1971, zvanje poručnik trgovačke mornarice, voditelj jahte do 100 BRT. Jedri od osme godine. Osim iskustva na jedrilicama plovio na tankerima, brodovima dizalicama, remorkerima, a i nekoliko godina je bio i jedan od najtraženijih skipera na charter katamaranima. Voditelj i vlasnik Nas Sailing Centra u Puntu, prejedrio Sjeverni i Južni ocean, godinama održava tečajeve za jedrilice i katamarane, instruktor praktičnog dijela za B,C i Yacht master kategorije, jednostavno osoba od koje se definitivno može puno naučiti.

 

Informacije i booking        
Mob: 00 385 91 5730297
e-mail: info@macrocruise.com

Slike