o nama

15.11.2019.

o nama

Naša najveća vrijednost je da svakom gostu pristupamo individualno, što je jamstvo potpune usluge.

Mi smo obiteljska tvrtka osnovana 2004. godine.
Otac obitelji, Zoran, diplomirao je agronomiju, radio razne poslove, a najduže se zadržao u marketingu. Majka obitelji, Nina, profesorica engleskog i njemačkog jezika, dugo se godina bavi pismenim i usmenim prevođenjem. Sin Janko pohađa fakultet turizma u Brežicama (Slovenija) osnovne škole, a kći Jana grabi krupnim koracima prema profesionalnoj karijeri u violini.

 

Kupnja broda, prva iskustva u nautici

Početak uspješne nautičke djelatnosti seže u 2006. godinu kupnjom jedrilice Bavaria 37 Cruiser „Jana“. Prva suradnja započela je s tvrtkom Garant iz Zagreba, čije su jedrilice zajedno s našom Janom smještene u marini Punat na Krku. Za našu „Janu“ se do današnjih dana brine ista tvrtka koju možemo samo preporučiti. U to doba smo surađivali sa fotografima čije slika ponekad i danas znamo koristi. Na ovom mjestu na ustupljenim fotografijama željeli bismo zahvaliti fotografima Branki Dorčić, Bojanu Bonifačiću, Mateji Vrčković, Miljenku Hegediću te našem dragom prijatelju Mladenu Šćerbeu.

 

Macrocruise programi…

U to doma naša je vizija bila promicati način života koji uključuje uporabu organskih proizvoda u prehrani i kućanstvu, vegetarijanstvo i makrobiotiku. Dio naše vizije je i promicanje Hrvatske kao odredišta etičkog i eko turizma. Hrvatska je proglašena zemljom koja zaslužuje posjet ne samo po svojim ljepotama, nego i po svojem odnosu prema okolišu i socijalnoj pravednosti, te kao takvom jednim od najboljih odredišta za etički turizam.
U sklopu svoje vizije razvijamo programe Macrocruise, zamišljene kao jedan od načina ponovnog osvještavanja čovjekovog sklada s prirodom. Jedreći doživljavate jedinstvenost plovidbe pogonjene prirodnom energijom. Osluškivanje vjetra, upravljanje tom životnom snagom užitak je samo po sebi. Nadasve u prekrasnom prirodnom okruženju hrvatske obale i otoka.

 

Jedriličarski klub Samobor, AdriaticSailor, Samoborski val…

Kako su tijekom dvije godine poslovanja naši gosti pokazivali interes za iznajmljivanjem plovila i u drugim područjima hrvatske obale počeli smo na mala vrata uvoditi agencijsku djelatnost – tj. posredovanje u najmu plovila. U to Zoran se uključuje aktivno u Jedriličarski klub Samobor, klub slavne prošlosti. U dogovoru sa klubom i vlasnikom Radio Samobora uređuje u tjednom terminu emisiju JKS – Samoborski val.

Na Božić 2009. tvrtka pokreće prvi nautički portal za charter klijentelu – AdriaticSailor.com koji i danas funkcionira.


Booking sustav za najam plovila…

Iste godine pokrećemo naš prvi booking sustav za najam plovila koji omogućuje klijentima pristup osnovnim informacijama za oko 1.000 plovila iz Hrvatske.
U današnjem inačici integriramo Nausys i MMK,  najveće sustave na svijetu za rezervaciju plovila. Zahvaljujući tim sustavima našim klijentima možemo ponuditi zadovoljavajući odnos cijene i usluge. Trenutno Macrocruise booking sustav uključuje u realnom vremenu preko 8.000 plovila iz 45 svjetskih država. U planu je integracija još sustava Sedna koji uključuje pretežno brodove sa oceanskih nautičkih destinacija.

Također, koristimo priliku da se zahvalimo tvrtkama i pojedincima koji su nas pratili u razvoju weba - Idea, Intro (Kasandra Vorkapić, Vladimir Čaćić Arapović), Brukom. Današnju verziju weba i sustava potpisuje Dejan Pavlović i tvrtka Revoloop iz Zagreba.

 Osim nautičkih brendova Macrocruise i AdriaticSailor, djelatnosti tvrtke ETNOtrend uključuju pismene i usmene prijevode, usluge lektoriranja i transkribiranja na hrvatskom i stranim jezicima te ovjerene prijevode sudskog tumača.

I na kraju bez obzira na informatički nivo, naša najveća vrijednost je da svakom gostu pristupamo individualno, što je jamstvo potpune usluge.

Slike