RYA Day Skipper

03.01.2022.

RYA Day Skipper

Najbrži put do svjetski priznate dozvole

Unajmite brod i RYA instruktora, tečaj traje tjedan dana. Ovisno o RYA tečaju koji odaberete, a nakon pozitivne evaluacije instruktora i završetka tečaja dobit ćete međunarodno priznati certifikat s fotografijom. Certifikat potvrđuje da ste uspješno savladali program RYA odabranog tečaja.

Tečajevi jedrenja britanske Royal Yachting Association (RYA) su najcjenjeniji i najšire međunarodno prihvaćeni programi obuke rekreativnih i profesionalnih jedriličara na svijetu. RYA certifikati, koje polaznici dobivaju nakon uspješnog završetka tečaja ili položenog ispita, su u velikom broju zemalja pa tako i u Hrvatskoj priznati kao ekvivalent državnih dozvola. S RYA certifikatom, od Day Skipper nivoa naviše, bez problema ćete moći iznajmiti brod i ploviti u većini zemalja svijeta.

Program je osmišljen u suradnji škole jedrenja ANA i Macrocruise charter agencije.

ANA je licencirani RYA trening centar od 2008. godine i među prvim je takvim centrima u Hrvatskoj. Do sada je kroz RYA programe koje nudi – Competent Crew praktični tečaj, Day Skipper praktični tečaj, Coastal Skipper praktični tečaj i Radio VHF – SRC – prošlo više od 500 zadovoljnih polaznika. RYA tečajeve u ANA-i drže RYA instruktori, educirani u Velikoj Britaniji.

Macrocruise je charter agencija koja uspješno klijentima izmamljuje brodove od 2006. godine. Unapređivanje i razvoj u skladu sa potrebama klijenata doveo je do novog real time booking sustav za koji uključuje je čak 8.000 plovila iz 6 kontinenata. Sustav prikazuje samo raspoloživa plovila prema zadanim parametrima, sortirane od najniže cijene prema najvišoj. Iz tablice možete vidjeti podatke za svaki brod: godinu gradnje, broj kabina, lokaciju, katalošku cijenu, aktualni popust, cijenu najma broda s popustima, doplatu za transit log i čišćenje te ukupnu cijenu koja uključuje najam broda i doplate. Korištenje je jednostavno i prilagođeno korisniku.

Model broda na kojem se tečaj odvija – Sun Odyssey 389

Jedrilica, godina proizvodnje: 2017., ACI Marina Skradin, Šibenik, model: Sun Odyssey 389, broj kabina: 3, broj WC-a: 1,  broj osoba: 8. Brod posjeduje standardnu charter opremu koja uključuje autopilot, električno sidreno vitlo, bimini tendu, sprayhood, GPS ploter, dubinomjer, instrumente za mjerenje brzine i smjera vjetra te kretanja plovila, pomoćni čamac, WiFi.

 

Cijene i termini

4 osobe minimalno/ 5 osoba maksimalno  - 755 € po osobi

Cijena uključuje: smještaj, instruktor, gorivo, boravišna pristojba
Cijena ne uključuje: prehranu

Zadnji dan nakon pozitivne evaluacije instruktora i završetka tečaja dobit ćete međunarodno priznati certifikat RYA Day Skipper. Sa tim certifikatom bez problema ćete moći iznajmiti brod i ploviti u većini zemalja svijeta. Prilikom prijave na tečaj je potrebno predznanje ili položen RYA Competent Crew.

Termin: 16.04.2022. - 23.04.2022.
Skradin

Dolje niže u tekstu svi programi sa detaljnijim informacijama: 

RYA Competent Crew

Na RYA Competent Crew praktičnom tečaju postavljaju se čvrsti temelji za sve naredne RYA tečajeve i usavršavanja u jedrenju. Stoga ste vi od prvog dana posada bez koje jedrilica ne može na more – ne može isploviti, jedriti, niti pristati. Također, svih pet dana tečaja provest ćete na jedrilici i učiti o životu na brodu. Od sigurnosti, spavanja, odgovornog korištenja struje i vode, skladištenja i pripreme hrane pa sve do tuširanja. Osim odgovora na pitanje zašto i kako jedrilica jedri te mnogo prakse da sve to dobro ‘sjedne’, učit ćete kormilariti, rukovati jedrima i konopima, vezati uzlove i brod te sidriti. Učit ćete i osnovna pravila izbjegavanja sudara na moru te kako vrijeme utječe na jedrenje. Također, učit ćete i kako od konopa napraviti laso za hvatanje bitvi i bova, što raditi u slučaju da član posade padne u more te kako se koristi pomoćni gumenjak. Na tečaju ćete dobiti i vrlo ilustrativan priručnik, napisan na jednostavnom engleskom jeziku, uz kojega ćete vrlo brzo savladati teorijski dio tečaja. Tečaj svakoga dana ujutro započinje teorijskim uvodom, na jedrilici ili u učionici. Nakon toga slijedi jedrenje do stanke za ručak, na sidru ili nekom od susjednih mjesta. Nakon stanke na programu je ponovno jedrenje do popodnevnog povratka u marinu.

RYA Day Skipper praktični tečaj

Na RYA Day Skipper tečaju učit ćete što sve uključuje odgovornost skipera jedrilice i kako efikasno komunicirati s posadom. Dobrim dijelom tečaja vi ćete biti u ulozi skipera koji će se, osim plovidbe, brinuti i za sve ostale aspekte života na jedrilici. To uključuje sve od hrane, vode, struje i goriva pa sve do ispravnosti motora i jedara te sigurnosnih procedura u slučaju nepredviđenih okolnosti. Također, vi ćete, nakon objašnjenja i demonstracije instruktora, preuzeti kormilo. Vodit ćete isplovljavanje, pristajanje, sidrenje, hvatanje bove, kontroliranje jedrilice na uskom prostoru te u slučaju pada člana posade u more. Bit ćete odgovorni za sigurnost na brodu, kao i za navigaciju, praćenje prognoze te prometa na moru. Na ovom ćete tečaju iskusiti i plovidbu noću. Učit ćete kako se planira krstarenje, koristi nautičkim kartama, kako se radi i provodi plan navigacije, i plovi u kanalu. Kako se vodi dnevnik plovidbe te kako se pomoću ručnog kompasa utvrđuje pozicija i koristi GPS. Uz to, unaprijedit ćete svoje znanje o vremenskim pojavama te kako one utječu na plovidbu. Učiti ćete gdje naći vremensku prognozu, kako ju tumačiti te predvidjeti kako će to utjecati na brod i posadu. K tome, naučit ćete i kako plima i oseka utječu na plovidbu.

RYA Coastal Skipper praktični tečaj

Na RYA Coastal Skipper tečaju, od prvog ćete dana biti u ulozi skipera na zahtjevnijim rutama. Biti ćete za kormilom kod zahtjevnih manevara, na motor i jedra. Instruktor će biti trener koji će vam ukazati na moguće krive navike, pokazati trikove profesionalaca i otkriti neke ‘tajne zanata’. Pritom će vaše vještine i znanja te izdržljivost biti dovedene do krajnjih granica. Također, bit ćete podvrgnuti stalnoj, rigoroznoj procjeni prema izrazito visokim kriterijima. Učit ćete kako pripremiti brod i posadu za zahtjevno i dugotrajno odobalno jedrenje, koje uključuje i jedrenje noću, te prelazak prometnih shema brodova trgovačke mornarice. Učit ćete kako planirati takvo jedrenje, uzimajući u obzir utjecaj širih vremenskih sustava te struje plime i oseke. Učit ćete i kako prema smjeru vjetra, barometru i obliku oblaka predvidjeti kakvo vas vrijeme očekuje. Također, radit ćete i na naprednom korištenju GPS-a i VHF-a.

 

Upite i rezervacije šaljite na:

Academia Navalis Adriatica
Telefon: +385 (0)51 711 814
Email: info@anasail.com

ili

Macrocruise charter agencija
Telefon:+385 91 5603433
Email: info@macrocruise.com

Slike