RYA Day Skipper

17.02.2020.

RYA Day Skipper

Najbrži put do svjetski priznate dozvole

Unajmite brod i RYA instruktora, tečaj traje tjedan dana. Nakon pozitivne evaluacije instruktora i završetka tečaja dobit ćete međunarodno priznati certifikat s fotografijom. Certifikat potvrđuje da ste uspješno savladali program RYA Day Skipper tečaja

Tečajevi jedrenja britanske Royal Yachting Association (RYA) su najcjenjeniji i najšire međunarodno prihvaćeni programi obuke rekreativnih i profesionalnih jedriličara na svijetu. RYA certifikati, koje polaznici dobivaju nakon uspješnog završetka tečaja ili položenog ispita, su u velikom broju zemalja pa tako i u Hrvatskoj priznati kao ekvivalent državnih dozvola*. S RYA certifikatom, od Day Skipper nivoa naviše, bez problema ćete moći iznajmiti brod i ploviti u većini zemalja svijeta.

Program je osmišljen u suradnji ANA i Macrocruise charter agencije.

ANA je licencirani RYA trening centar od 2008. godine i među prvim je takvim centrima u Hrvatskoj. Do sada je kroz RYA programe koje nudimo – Competent Crew praktični tečaj, Day Skipper praktični tečaj, Coastal Skipper praktični tečaj i Radio VHF – SRC – prošlo više od 500 zadovoljnih polaznika. RYA tečajeve u ANA-i drže RYA instruktori, educirani u Velikoj Britaniji, a jedrilica na kojoj se održavaju opremljena je po visokim britanskim standardima. Naše zadovoljavanje standarda za održavanje RYA tečajeva svake godine potvrđuje redovna RYA inspekcija.

Macrocruise je charter agencija koja uspješno klijentima izmamljuje brodove od 2006. godine. Unapređivanje i razvoj u skladu sa potrebama klijenata doveo je do novog real time booking sustav za koji uključuje je čak 8.000 plovila iz 6 kontinenata. Sustav prikazuje samo raspoloživa plovila prema zadanim parametrima, sortirane od najniže cijene prema najvišoj. Iz tablice možete vidjeti podatke za svaki brod: godinu gradnje, broj kabina, lokaciju, katalošku cijenu, aktualni popust, cijenu najma broda s popustima, doplatu za transit log i čišćenje te ukupnu cijenu koja uključuje najam broda i doplate. Korištenje je jednostavno i prilagođeno korisniku.

Primjer ponude i troškova:

Unajmite Salonu 38 iz Pirovca u terminu od 04-11/07 – najam broda Vas ukupno košta 1.714 eura. Idealno bi bilo da Vas ima 4-tvoro na brodu + RYA skipper.

Model broda

Godište

Kabina

Ležajeva

WC

Destinacija

Cijena

Popust

Cijena najma

Obavezni troškovi

Ukupno

Salona 38

2013

3

8

1

Pirovac

2.000,00 €

23,00%

1.564,00 €

150,00 €

1.714,00 €

 

RYA instruktor – tjedni privatni tečaj košta od 1.800 – 2.000 eura (najpovoljnija tarifa je ako se radi samo o jednom polazniku a najskuplja ako se radi o više polaznika)

Npr. ako Vas ima 4-tvoro na RYA tečaju na Saloni 38 u terminu od 04-11/07 (prema gornjoj ponudi) ukupni troškovi najma broda i tečaja su 3.714 eura, odnosno 929 eura po osobi. Zadnji dan nakon pozitivne evaluacije instruktora i završetka tečaja dobit ćete međunarodno priznati certifikat RYA Day Skipper. Sa tim certifikatom bez problema ćete moći iznajmiti brod i ploviti u većini zemalja svijeta. Prilikom prijave na tečaj je potrebno predznanje ili položen RYA Competent Crew.

 

Dolje niže u tekstu svi programi sa detaljnijim informacijama: 

RYA Competent Crew

Na RYA Competent Crew praktičnom tečaju postavljaju se čvrsti temelji za sve naredne RYA tečajeve i usavršavanja u jedrenju. Stoga ste vi od prvog dana posada bez koje jedrilica ne može na more – ne može isploviti, jedriti, niti pristati. Također, svih pet dana tečaja provest ćete na jedrilici i učiti o životu na brodu. Od sigurnosti, spavanja, odgovornog korištenja struje i vode, skladištenja i pripreme hrane pa sve do tuširanja. Osim odgovora na pitanje zašto i kako jedrilica jedri te mnogo prakse da sve to dobro ‘sjedne’, učit ćete kormilariti, rukovati jedrima i konopima, vezati uzlove i brod te sidriti. Učit ćete i osnovna pravila izbjegavanja sudara na moru te kako vrijeme utječe na jedrenje. Također, učit ćete i kako od konopa napraviti laso za hvatanje bitvi i bova, što raditi u slučaju da član posade padne u more te kako se koristi pomoćni gumenjak. Na tečaju ćete dobiti i vrlo ilustrativan priručnik, napisan na jednostavnom engleskom jeziku, uz kojega ćete vrlo brzo savladati teorijski dio tečaja. Tečaj svakoga dana ujutro započinje teorijskim uvodom, na jedrilici ili u učionici. Nakon toga slijedi jedrenje do stanke za ručak, na sidru ili nekom od susjednih mjesta. Nakon stanke na programu je ponovno jedrenje do popodnevnog povratka u marinu.

RYA Day Skipper praktični tečaj

Na RYA Day Skipper tečaju učit ćete što sve uključuje odgovornost skipera jedrilice i kako efikasno komunicirati s posadom. Dobrim dijelom tečaja vi ćete biti u ulozi skipera koji će se, osim plovidbe, brinuti i za sve ostale aspekte života na jedrilici. To uključuje sve od hrane, vode, struje i goriva pa sve do ispravnosti motora i jedara te sigurnosnih procedura u slučaju nepredviđenih okolnosti. Također, vi ćete, nakon objašnjenja i demonstracije instruktora, preuzeti kormilo. Vodit ćete isplovljavanje, pristajanje, sidrenje, hvatanje bove, kontroliranje jedrilice na uskom prostoru te u slučaju pada člana posade u more. Bit ćete odgovorni za sigurnost na brodu, kao i za navigaciju, praćenje prognoze te prometa na moru. Na ovom ćete tečaju iskusiti i plovidbu noću. Učit ćete kako se planira krstarenje, koristi nautičkim kartama, kako se radi i provodi plan navigacije, i plovi u kanalu. Kako se vodi dnevnik plovidbe te kako se pomoću ručnog kompasa utvrđuje pozicija i koristi GPS. Uz to, unaprijedit ćete svoje znanje o vremenskim pojavama te kako one utječu na plovidbu. Učiti ćete gdje naći vremensku prognozu, kako ju tumačiti te predvidjeti kako će to utjecati na brod i posadu. K tome, naučit ćete i kako plima i oseka utječu na plovidbu.

RYA Coastal Skipper praktični tečaj

Na RYA Coastal Skipper tečaju, od prvog ćete dana biti u ulozi skipera na zahtjevnijim rutama. Biti ćete za kormilom kod zahtjevnih manevara, na motor i jedra. Instruktor će biti trener koji će vam ukazati na moguće krive navike, pokazati trikove profesionalaca i otkriti neke ‘tajne zanata’. Pritom će vaše vještine i znanja te izdržljivost biti dovedene do krajnjih granica. Također, bit ćete podvrgnuti stalnoj, rigoroznoj procjeni prema izrazito visokim kriterijima. Učit ćete kako pripremiti brod i posadu za zahtjevno i dugotrajno odobalno jedrenje, koje uključuje i jedrenje noću, te prelazak prometnih shema brodova trgovačke mornarice. Učit ćete kako planirati takvo jedrenje, uzimajući u obzir utjecaj širih vremenskih sustava te struje plime i oseke. Učit ćete i kako prema smjeru vjetra, barometru i obliku oblaka predvidjeti kakvo vas vrijeme očekuje. Također, radit ćete i na naprednom korištenju GPS-a i VHF-a.

 

Upite i rezervacije šaljite na:

Academia Navalis Adriatica
Telefon: +385 (0)51 711 814
Email: info@anasail.com

ili

Macrocruise charter agencija
Telefon:+385 91 5603433
Email: info@macrocruise.com

Slike