Rezervacija plovila

16.11.2019.

Rezervacija plovila

Plovidba počinje puno ranije nego li stupite na brod.

Ovisno o iskustvu posade, skippera i željama treba razmisliti o odgovorima na sljedeća pitanja – kakav brod, koliko star, iz koje baze itd.

Kada rezervirati plovilo?

Vrijeme rezervacije plovila uvelike utječe na charter cijenu. Rane rezervacije omogućuju popuste od 25% do 30% a i mogućnost izbora između modela i željenog akvatorija na kojem želite krstariti. Pojam rane rezervacije većinom obuhvaća rezervaciju plovila do 31.01. Najčešće su rezervacije nakon tog termina. Tada su popusti na cijenu od cjenika od 5% do 20%. Najriskantini je tkz. Last minute booking. Last minute booking podrazumijeva rezervaciju plovila tjedan dana prije polaska. Naravno mogu se postići popusti od 20% do 50% na cijenu iz cjenika. Međutim postoji velika mogućnost da nećete pronaći brod koji bi Vama odgovarao tako da u tom režimu rezervacije trebate biti prilagodljivi i uzeti ono što se nudi.

Kakav brod odabrati?

Koliko će osoba biti na plovilu? Jesu li u posadi obitelji sa djecom,parovi koji mogu boraviti u istoj kabini ili osobe koje trebaju kabinu samo za sebe? Trebate li skipera ili ne? U principu vrijedi općenita podjela: Jedrilice su pogodne za obiteljski odmor, za grupe, za ljubitelje prirode i vjetra, a omogućuju zavidan komfor. Potrošnja goriva je minimalna. Katamarani su komforni brodovi, idealni za veće posade. Motorne brodove unajmljuju oni koji žele brzo ploviti i vidjeti što više odredišta. Potrošnja goriva je izraženija u odnosu na jedrilice. Plovila sa posadom omogućuju bezbrižno krstarenje i potpuno opuštanje. Posada brine o Vama.

Starije/novije plovilo?

Možda je najbolji odgovor na ovo pitanje – dobro održavan brod sa ispravnom opremom. Naravno to najviše ovisi o djelatnicima charter baze i financijskim mogućnostima vlasnika. Zahvaljujući povratnim informacijama klijenata naš agent će Vam pomoći sa savjetima u izboru plovila.

Informacije i booking
Mob: 00 385 91 5730297
e-mail: info@macrocruise.com