Offshore tečaj jedrenja

21.12.2022.

Offshore tečaj jedrenja

400+ nautičkih milja neprekidne plovidbe. Punat - Palagruža - Lastovo - Vis - Jabuka - Punat

Podignite svoje iskustvo jedrenja na potpuno novu razinu i usavršite svoje dnevne i noćne navigacijske vještine. Izgradite samopouzdanje kroz neprekidno jedrenje i jednostavno uživajte u tjednu dobrog provoda na moru.

Obzirom na uspjehe prošlih tečajeva odlučili smo ponovo organizirati jedinstveni offshore tečaj jedrenja. Datumi sljedećeg termina: 22. - 29.04.2023.g.

Ideja našeg Offshore tečaja je pokazati ljepotu života na jedrilici, daleko od gužve, stresa i strogih pravila.
Dakle, već ste jedrili i imate nekoliko milja iza. Možda ste nekoliko puta skiperirali brodom za jednodnevno jedrenje s prijateljima i obitelji ili ste bili s posadom na nekoliko regata. Sada su vaše ambicije veće i želite iskusiti pravo offshore jedrenje.

 

Offshore tečaj - detalji

Kome je tečaj namijenjen?

Offshore jedrenje namijenjeno je svima koji žele usavršiti svoje jedrenje, naučiti živjeti na jedrilici i ploviti oko prekrasnih udaljenih otoka. I za sve koji su jedrili prije, svidjelo im se i žele ići korak dalje.

Instruktor: Saša Fegić

Saša Fegić je oplovio svijet oko tri velika rta (rt Dobre nade, Leeuwin i Rt Horn). Nakon pet prijelaza oceana, preplovivši 39.000 milja oko svijeta u 28 mjeseci, primljen u Međunarodnu udrugu Cape Hornera i primivši nagradu Qualifiers Mug od Ocean Cruising Cluba za najambicioznije i najteže kvalifikacijsko putovanje, spreman je podijeliti svoje iskustvo u ovom jedinstvenom tečaju jedrenja.

Ruta: Punat - Palagruža - Lastovo - Vis - Jabuka - Punat

400+ nautičkih milja neprekidne plovidbe od Punta na otoku Krku, oko daleke Palagruže (otok bliži Italiji nego Visu), sve do čarobnog 'otoka sjajnih zvijezda' - Lastova. Nakon zasluženog odmora nastavlja se plovidba oko Sušca, Visa i vulkanske stijene Jabuke, sve do matične luke.

Plan Offshore jedrenja 22.04. – 29.04.2023.g.

 • SUB: Dolazak u NAS Sailing Centar, u Punat na Krku, u večernjim satima. Smještaj na brod, piće dobrodošlice.
 • NED: Jutarnja kava, odlazak u nabavku hrane i pića, Briefing, upoznavanje s brodom, sigurnosnom opremom i protokolima za offshore jedrenje. Pregled vremenske prognoze i plan rute. Isplovljavanje na pučinu.
 • PON: Offshore jedrenje non-stop prema Palagruži.
 • UTO: Oplovljavanje Palagruže i nastavak jedrenja prema Lastovu. Uplovljavanje u Skrivenu luku.
 • SRI: Pregled i pospremanje broda. Fakultativno: posjet svjetioniku Struga i odmor. Zajednička večera.
 • ČET: Isplovljavanje ujutro i jedrenje prema Visu. Mogućnost uplovljavanja u Komižu u večernjim satima.
 • PET: Pregled vremenske prognoze i plan rute, Non-stop jedrenje prema Krku.
 • SUB: Uplovljavanje u Punat, piće dobrodošlice. Spremanje broda i debrief. Zajednička večera.
 • *Plan jedrenja prilagodit će se u slučaju izrazito lošeg vremena.

hr

Offshore tečaj Trajanje Smještaj Cijena
Polazak 22.04.2023 7 dana na jedrilici, all inclusive, *djeljena kabina 1150 €/osoba

Jedrilica: Salona 45

Salona 45 (kruzer/racer) je duga 13,5 metara, izvrsnih karakteristika: udobno, brzo i sigurno – savršeno plovilo za plovidbu na moru s odličnim jedriličarskim karakteristikama.
Ovaj model je prvijenac domaćeg škvera i prva Salona koja je svojim uspjehom otvorila put za ostale modele. Dovoljno je reći da je kalup broda izašao iz studija "J&J", čiji su vlasnici poznata braća Japec i Jernej Jakopin. Jednako je popularan brod za krstarenja kao i za regate, zbog svoje okretnosti i lakoće upravljanja.
I dok je vanjski izgled Salone definitivno cruiser-racerski, s naglaskom na posljednjoj značajki, unutrašnjost je komforna i u skladu sa suvremenim trendovima uređenja charter brodova. Prostrane 4 kabine i 2 kupaone udoban su smještaj za posadu, a centralno mjesto zauzima potpuno opremljena kuhinja, te prostrani salon u kojem se nakon gvardije posada može opustiti uz šalicu toplog napitka.

hr hr

Izdvojeno

 • Jedrenje na moru bez zaustavljanja
 • +400 nautičkih milja
 • Noćno jedrenje i navigacija
 • Život na brodu i samodostatnost
 • Iskustvo koje ćete pamtiti i o kojem ćete pričati

 

Zaključak

Ako se ne bojite mrklog mraka na moru niti gubitka iz vida kopna, ako vas gubitak mobilne mreže ne plaši niti izgubiti kilogram ili dvije težine, ovo je avantura za vas.

Cijena uključuje: Najam jedrilice Salona 45 sa svom opremom i gennakerom, transit log, boravišnu taksu, smještaj u dvokrevetnim kabinama*, posteljinu, gorivo, instruktora jedrenja, i piće dobrodošlice, hranu i piće na brodu, vez na Lastovu i Visu, te završno čišćenje.

*doplata za samostalno korištenje dvokrevetne kabine: 60% cijene bez popusta.

Cijena ne uključuje: Hranu i piće izvan broda, trošak dolaska, odlaska iz Punta

Informacije i booking        
Mob: 00 385 91 5730297
e-mail: info@macrocruise.com

Slike