Jedrilice sa dvije kabine

15.06.2012.

Jedrilice sa dvije kabine

Brodovi s dvije kabine su većim dijelim namijenjeni obiteljskim plovidbama

Brodovi s dvije kabine su većim dijelim namijenjeni obiteljskim plovidbama ili plovidbi manjih grupa nautičara najviše do 6 osoba.
Najtraženiji su u srpnju i kolovozu. Ako želite unajmiti plovilo u tom razdoblju, preporuča se rezervacija najkasnije do svibnja. Last minute aranžman je vrlo neizvjestan jer su plovila s dvije kabine najmanje zastupljena u našoj charter floti. 
Razlozi tome su sezonski karakter potražnje i visoka cijena godišnjeg veza u marinama - gledano po dužnim metrima u odnosu na prihode iz chartera.

Uglavnom, najčešći gosti na tim plovilima su jedna obitelj sa djecom ili parovi bez djece. U predsezoni i posezoni ih iznajmljuju i manje skupine nautičara.
U potpalublju imaju najčešće dvije kabine, jedan toalet, salon s manjom kuhinjom i blagovaonom te skiperskim stolom. 

Plovila s dvije kabine mogu smjestiti najviše 6 osoba.
Palubna oprema na tim brodovima može biti raznolika. Kod jedrilica, usudio bih se reći da je podjednaki omjer onih s klasičnim glavnim jedrom i roll glavnim jedrom. Genoa je gotovo uvijek roll izvedbe, kao i na ostalim plovilima.
Dužine plovila variraju od 27 stopa do 34 stope (8 do 11 metara).
Manja plovila imaju većinom argolu, a veća kolo kormila.

Najpoznatiji modeli plovila 2 kabine u našoj charter ponudi su: Bavaria 32, Bavaria 30 Cruiser, Bavaria 33 Cruiser, Oceanis 31, Oceanis 311, Sun Odyssey 29.2, Sun Odyssey 30i, Sun Odyssey 32i, Sun Odyssey 33i, Elan 31, Elan 333, Elan 340, First 31.

Cijena najma plovila s 2 kabine u srpnju i kolovozu se kreće u rasponu od 800 do 1600 eura, a u ostalim mjesecima od 500 do 1.200 eura. Cijena ovisi o starosti plovila i modelu plovila.

Te cijene uključuju standardnu charter opremu: autopilot, GPS, VHF, gumenjak, mjerač brzine i pravca vjetra, CD player, posteljina...

Za komfor i dobru cijenu najma optimalan broj osoba je 5, pri čemu jedna osoba spava u salonu. U slučaju najma takvog plovila tijekom srpnja i kolovoza cijena po osobi se kreće  od 180 eura do 350 eura.
Cijena vikend aranžmana na plovilima s dvije kabine kreće se u rasponu od 200 do 600 eura.

Dobro je znati:

Cijena najma plovila s dvije kabine u srpnju i kolovozu kreće se u rasponu:

800 do 1.600 Eura 

Cijena najma plovila s dvije kabine u drugim mjesecima kreće se u rasponu:

 500 Eura do 1.200 Eura

Optimalan broj osoba na plovilu:

 5

Prosječna cijena najma po osobi:

 100 Eura do 350 Eura

Naknada za noćenje u marinama 

30 do 55 Eura

Naknada za noćenje na organiziranim sidrištima i mjesnim lukama:

15 do 30 Eura 

Obavezna nadoplata: u većini charter baza prilikom dolaska na plovilo dodatno se naplaćuje naknada za transit log i završno čišćenje plovila u rasponu od 50 do 100 eura. Osim te naknade također se prije isplovljavanja plaća i boravišna pristojba u iznosu od 7 kuna po osobi/po danu; djeca ne plaćaju boravišnu pristojbu.
Dodatne usluge: vanbrodski motor, kućni ljubimci na plovilu, dodatna jedra, osiguranje kaucije, sigurnosna mreža za osiguranje djece na plovilu, upotreba dodatnih ručnika i dr. U nekim slučajevima moguće je ispregovarati da u cijenu najma bude uključena i upotreba vanbrodskog motora.

Naknada za dnevne vezove u marinama kreće se od 30 do 55 eura, a na sidrištima s plutačama od 15 do 30 eura.

Procjena troškova boravka tjedan dana na plovilu s dvije kabine tijekom srpnja i kolovoza:

 

 

Najam plovila s dvije kabine 1.200 Eura (prosječna cijena) 
Tranzit log i završno čišćenja  80 Eura (prosječna cijana)
Vanbrodski motor  gratis
Troškovi noćenja u marinama, lučicama i sidrištima 70 Eura (prosječno uključeno u obračun 1 noćenje u marini, dva noćenje na organiziranom sidrištu sa plutačama, 2 noćenja na sidru, 1 noćenje u lučici)
Troškovi goriva  50 Eura (prosječno)
UKUPNO 1.400 Eura za tjedan dana

 Charter ponuda plovila 2 kabine

Napomena: cijene najma u ponudi kreću se u rasponu od minimalnih vrijednosti do maksimalne vrijednosti, ovisno o terminu najma. U cijene su uključeni svi troškovi - znači najam, transit  log i završno čišćenje. Cijene dodatnih usluga nisu uključene u cijene.

 Informacije i booking         
Mob: 00 385 91 5730297
e-mail: info@macrocruise.com

Slike