Jedrilice sa 4 kabine

07.01.2020.

Jedrilice sa 4 kabine

Odlična opremljenost i raznovrsnost ponude modela zadovoljit će Vaš potrebe.

Jedrilice s četiri kabine su namijenjene grupama nautičara najviše do 10 osoba. Unajmljuju ih više obitelji za krstarenja, tvrtke za team buildinge, škole jedrenja, jedriličarski klubovi...
Potražnja za plovilima s 4 kabine je ujednačena tokom cijele sezone, tj. od početka travnja do sredine studenog. 
Ta grupa plovila je druga po redu u brojnosti u našoj charter floti (odmah iza plovila s tri kabine). Za vlasnike plovila ima povoljan odnos troškova godišnjeg veza u odnosu na prihodovnu stranu.

Ako želite unajmiti plovilo iz te grupe, ako ne želite  poseban model i ako Vam nije važna polazna luka, preporuka je da se odlučite na last minute varijantu jer tada možete postići najbolje cijene.

Razne varijante razmještaja prostorija u potpalublju je karakteristično za plovila sa 4 kabine. Uglavnom imaju 4 kabine, dva do četiri toaleta, salon sa kuhinjom, blagovaonom i skiperskim stolom. 

Razmještaj prostorija u potpalublju za neke modele jedrilica s 4 kabine

 First 47.7

Bavaria 46 Cruiser 

Sun Odyssey 49 

   

 

U plovila s četirii kabine se mogu smjestiti najviše 10 osoba.
Palubna oprema na tim brodovima u većini slučajeva ima cruising karakteristike. Jednostavno upravljanje, lako rukovanje i roll izvedba glavnog jedra su karakteristike palubne opreme plovila s četiri kabine.

 

Dužine plovila variraju od 42 stope do 49 stopa (12,5 metara do 15 metara).
Sva plovila imaju kolo kormila za upravljanje, veći i noviji modeli imaju dva kola kormila radi olakšanog unosa prtljage u brod i jednostavnijeg upravljanja.

Najpoznatiji modeli plovila 2 kabine u našoj charter ponudi su: Bavaria 42, Bavaria 44, Bavaria 45 Cruiser, Bavaria 46 Cruiser, Bavaria 47 Cruiser, Oceanis 411, Oceanis 43.4, Oceanis 473, Sun Odyssey 42, Sun Odyssey 45, Sun Odyssey 49i, Elan 434 Impresion, Elan 444 Impression, Elan 45, First 47.7, Dufour 44, Bavaria Cruiser 46, Hanse 458, Sun Odyssey 440, Sun Odyssey 479 ...

Cijena najma plovila s četiri kabine u srpnju i kolovozu se kreće u rasponu od 2.500 do 4.500 Eura a u ostalim mjesecima od 1.500 do 4.000 Eura. Cijena ovisi o starosti plovila i modelu plovila.

Te cijene uključuju standardnu charter opremu: autopilot, GPS, VHF, gumenjak, mjerač brzine i pravca vjetra, CD player, posteljina...

Za komfor i dobru cijenu najma je optimalan broj osoba 9, gdje jedna osoba spava u salonu. U tom slučaju cijena najama takvog plovila tijekom srpnja i kolovoza cijena po osobi se kreće od 270 Eura do 450 Eura.
Cijena vikend aranžmana na plovilima sa dvije kabine se kreće u rasponu od 400 do 1.300 Eura.

 

Dobro je znati:

Cijena najma plovila s četiri kabine u srpnju i kolovozu kreće se u rasponu:

1.800 do 4.500 Eura 

Cijena najma plovila s četiri kabine u drugim mjesecima kreće se u rasponu:

 1.300 Eura do 3.500 Eura

Optimalan broj osoba na plovilu:

 9

Prosječna cijena najma po osobi:

 170 Eura do 450 Eura

Naknada za noćenje u marinama 

50 do 83 Eura

Naknada za noćenje na organiziranim sidrištima i mjesnim lukama:

32 do 56 Eura 

 

Obavezna nadoplata
U većini charter baza se dodatno naplaćuje prilikom dolaska na plovilo naknada za transit log i završno čišćenje plovila u rasponu od 80 do 150 Eura. Osim te naknade također se prije isplovljavanja plaća i boravišna pristojba u iznosu od 7 kuna po osobi/po danu, djeca ne plaćaju boravišnu pristojbu.

Dodatne usluge 
Vanbrodski motor, kućni ljubimci na plovilu, dodatna jedra, osiguranje kaucije, sigurnosna mreža za osiguranje djece na plovilu, upotreba dodatnih ručnika i dr. U nekim slučajevima moguće je pregovaranjem uključiti u cijenu najma i upotrebu vanbrodskog motora.


Procjena troškova boravka tjedan dana na plovilu s dvije kabine tijekom srpnja i kolovoza:

Najam jedrilice s četiri kabine

2.200 Eura (prosječna cijena) 

Tranzit log i završno čišćenja

120 Eura (prosječna cijana)

Vanbrodski motor

gratis

Troškovi noćenja u marinama, lučicama i sidrištima

200 Eura (prosječno uključeno u obračun 1 noćenje u marini, dva noćenje na organiziranom sidrištu sa plutačama, 2 noćenja na sidru, 1 noćenje u lučici)

Troškovi goriva

100 Eura (prosječno)

UKUPNO

2.620 Eura za tjedan dana

Charter ponuda plovila s 4 kabine

Cijene najma u ponudi variraju od minimalnih vrijednosti do maksimalne vrijednosti ovisno o terminu najma. 
Istaknute cijene uključuju troškove najma, transit log i završno čišćenje. 
Cijene dodatnih usluga nisu uključene u cijene.
Vaš upit će direktno dobiti vlasnik plovila, charter baza ili agencija koja je oglasila plovilo tako da možete računati na najpovoljniju ponudu. Plovila su poredana po markama i abecednom redu. 

Sve informacije i upiti na +385 91 5603433 ili na info@macrocruise.com 

Slike