Egzotična zelena obala...

09.11.2022.

Egzotična zelena obala...

Istražite obalu Brazila!

Odredište gdje vruće tropsko sunce i duboka zelena šuma dodiruju ocean smaragdne boje.

hr

Sve to spojite s okusom svježeg tropskog voća na visokoj gastronomiji nudeći jedinstveni doživljaj Brazila. Ovdje ćete doživjeti egzotičnu mješavinu kulture, bujne prirode i raznolikosti plaža.

Istražite nautičku kulturu Rija koju malo tko poznaje. Prekrasno more grada koji se nalazi na popisu svjetske baštine UNESCO-a, njegova vijugava brda, guste šume, raznolika arhitektura, zajednice i plaže još su impresivniji s panorame s broda.

Upoznavanje s Angra dos Reis na jedrilici nudi vam mogućnost uživanja na mirnim i idiličnim plažama ili usidrenja u uvalama gdje se ljudi okupljaju kako bi slušali glazbu, jeli morske plodove i pili ukusna pića iz barcobara na vlastitom brodu ili male plutajuće šipke , kao što je slučaj Praia do Dentista, na Ilha Gipóia.

Uz Angra dos Reis, naći ćete zaljev Ribeira , koji je dom brojnim otocima, plažama i prekrasnim marinama, kao i važnim vodenim površinama koje se spuštaju iz Serra da Bocaina . Budući da je lako dostupna kopnom, to je područje koje nudi brojne mogućnosti za rekreaciju i gastronomiju. Ovisno o dobu godine, možete pronaći neke zabave na poznatoj Ilha do Itanhangá ili na Frade. Mali otočići u zaljevu nude ponešto za svačiji ukus, moguće je otići na kupanje, veslati u stojećem položaju ili čak kušati moquecu u nekom od lokalnih restorana.

Zanimljiva je bila i legenda o pobožnom fratru koji je hodao regijama Angre katehizirajući Indijance, prije portugalske kolonizacije, a završio je tako što su ga Indijanci ubili, dajući ime Pico do Frade s 1640 metara nadmorske visine, sa strane autoputa Rio-Santos, gdje se danas nalazi Hotel do Frade. Također ima ugodne restorane uz more s raznolikom kuhinjom, od pizze do ukusnih morskih jela, idealnih za završetak sunčanog dana na plaži.

U zaljevu Angra dos Reis možete uživati ​​danju ploveći kroz različite otoke i plaže, a noću pristati u marini na kopnu kako biste uživali u infrastrukturi i lokalnoj kuhinji. Naći ćete odlična mjesta za punjenje broda gorivom i pripremu za više dana plovidbe.

Naše omiljene destinacije:

Otok Gipóia: Praia do Dentista, Amendoeiras, crkva Nossa Senhora da Piedade, Canto das Canoas

Zaljev Ribeira: Itanhangá i otok Paquetá, Frade, Bracuhy

Neki od plovila i modela u ponudi: katamarani Lagoon, jedrilice Dufour i Cyclades!

hr

Informacije i rezervacije
Telefon: 00 385 91 5730297
e-pošta: info@macrocruise.com

Slike