Check in/out

18.02.2017.

Check in/out

Vrijeme ukrcaja i iskrcaja na plovilo

Pri dolasku u marinu nemojte zaboraviti sljedeće dokumente:

  • Putovnice ili osobne iskaznice
  • Skiper uz to mora imati i važeću dozvolu za upravljanje brodom

Pripremite:

  • Novac u gotovini za plaćanje transit loga i završnog čišćenja (80 – 200 eura)

U većini se slučajeva dogovara da se ti troškovi podmiruju u bazi prilikom dolaska na plovilo. Međutim, može se dogovoriti i da taj iznos bude pridodan cijeni najma plovila, a neke charter baze te troškove uključuju u cijenu najma plovila.

  • Novac za boravišne pristojbe

Odrasle osobe plaćaju 10,00 kuna po osobi i po danu (cca 1,3 euro). Za djecu od 12 do 18 godina plaća se 3,50 kune po djetetu i po danu (otprilike 0,5 eura). Za djecu mlađu od 12 godina ne plaća se boravišna pristojba.

  • Depozit
    Prije preuzimanja plovila klijent mora uplatiti određeni polog u nacionalnoj valuti (kuna) u gotovini ili kreditnom karticom. Nakon završetka plovidbe cijeli se polog vraća klijentu, osim ako su utvrđene neke štete ili gubitak opreme. U slučaju oštećenja ili gubitka, tvrtka za charter odgovarajući će iznos iz depozita iskoristiti za pokrivanje troškova popravka ili za kupnju oštećene ili izgubljene opreme. Plaćanje depozita obavezno je i u slučajevima kad je unajmljen skiper tvrtke za charter. U tom se slučaju depozit ne može koristiti za pokrivanje troškova nastalih zbog nepažnje skipera, već samo zbog lošeg rukovanja brodom ili njegovom opremom. Uobičajeno je da se kao depozit polože slipovi kreditnih kartica. Prije dolaska na plovilo provjerite limite kreditnih kartica koje ćete koristiti za plaćanje sigurnosnog depozita. U principu sve tvrtke za charter primaju kartice MasterCard i Visa. Dio charter baze ne prihvaća karticu American Express.

Vrijeme ukrcaja i iskrcaja

Uobičajeno vrijeme ukrcaja jest subota poslijepodne od 17 sati, no u većini je slučajeva to već od 15 sati što opet ovisi o eventualnim radovima (čišćenje, popravci i dr.) koje treba obaviti s obzirom na stanje broda koje su ostavili prethodni gosti.

Iskrcaj je u subotu, najčešće do 9 sati ujutro. U većini baza potrebno je noćiti u polaznoj marini s petka na subotu, osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju razdoblja najma kraćeg od jednog tjedna ili razdoblja u kojima check in i check out nisu subotom, točno se vrijeme ukrcaja i iskrcaja dogovara.

Procedura check in-a i check out-a

Nakon administrativnih poslova slijedi preuzimanje plovila. U principu je moguće da dio posade obavlja administrativne poslove, a skiper zajedno s mornarom preuzima plovilo.

Uobičajeno je da mornar ima formular pomoću kojeg se pregledava ispravnost plovila i pojedine opreme.

 

Informacije i booking
Mob: 00 385 91 5730297
e-mail: info@macrocruise.com