Uskršnji tečaj jedrenja

03.01.2022.

Uskršnji tečaj jedrenja

Tema: Full batten i gennaker

Danas je trend da sve više novijih charter brodova dolaze u opremi s full batten glavnim jedrom. Full batten glavno jedro zahtjeva više iskustva pri manevriranju brodom u odnosu na roll glavno jedro.
Na tečaju ćete se upoznati tehnikama na koji način samostalno dizati i spuštati takvo jedro što će Vam biti korisno kada budete na brodu sa posadom koja Vam ne može pomoći. Često u takvim slučajevima na điti uopće se ne diže takvo jedro nego se jedri samo s genovom ili sa self tacking jibom.
Unutar trodnevnog uskršnjeg tečaja bit će vremena i da se prođe tečaj rukovanja gennakerom.

Teme tečaja:
Upoznavanje sa načinom funkcioniranja full batten jedra
Osnove jedrenja s full batten jedrom
Upoznavanje sa gennakerom

Praktična znanja:
Samostalno dizanje i spuštanje full batten jedra
Jedrenje s full batten jedrom i gennakerom

Plan tečaja:
- 3 dana navigacije u akvatoriju Kornata

Tečaj je koncipiran tako da svaki polaznik savlada samostalno dizanje i spuštanje full batten glavnog jedra, jedrenje na điti sa takvim jedrom, dizanje i spuštanje gennakera, jedrenje sa gennakerom

Model broda na kojem se tečaj odvija – Oceanis 38.1

Jedrilica, godina proizvodnje: 2018., Marina Kornati, Biograd, model: Oceanis 38.1 broj kabina: 3, broj WC-a: 2,  broj osoba: 8. Brod posjeduje standardnu charter opremu koja uključuje autopilot, električno sidreno vitlo, bimini tendu, sprayhood, GPS ploter, dubinomjer, instrumente za mjerenje brzine i smjera vjetra te kretanja plovila, pomoćni čamac, WiFi.

 

Cijene i termini

1 osoba/1 kabina - 500 € po osobi
2 osobe/1 kabina - 300 € po osobi

Cijena uključuje: smještaj, instruktor, gorivo, boravišna pristojba
Cijena ne uključuje: prehranu

Termin
16.04. 2022. - 18.04.2022.
od subote u 8 sati ujutro do ponedjeljka do 14 sati

Instruktor
Alen Ščulac, voditelj i vlasnik Blue Way jedriličarskog centra na Pagu. Prije osnivanja Blue Way centra, Alen je 10-tak godina profesionalno skipirao na charter brodovima tako da ima veliko iskustvo koje rado prenosi na polaznike tečaja. Alen je i višegodišnji tajnik Jedriličarskog kluba Samobor, koji broji preko 180 članova i najveći je kontinentalni klub u Hrvatskoj.

Informacije i booking        
Mob: 00 385 91 5730297
e-mail: info@macrocruise.com

Slike